Hyttas historie – Sigurd Hall og Kirsten Flagstad

Sigurd Hall fikk satt opp Hall-hytta ved Brennåstjern i Skogstad skog rundt 1950. Hytta skulle først og fremst være et skogshusvær for tømmerhoggere og tømmerkjørere.

I 1919 giftet Sigurd Hall seg med Kirsten Flagstad. Lokale bønder, som Birger Garaas og faren til Lars Hellum, hentet Hall og følge med hest på Darbu stasjon og kjørte dem til Hall-hytta. Om Kirsten Flagstad noen gang har vært på Hall-hytta, vet vi imidlertid ikke med sikkerhet. Men det sies at Birger Garaas hentet Kirsten Flagstad på stasjonen, og at Kirsten og han selv satt på en sofa bakpå tilhengeren. Han fikk en annen kar til å kjøre traktoren for seg.

Sigurd Hall og Kirsten Flagstad ble skilt i 1930.

Hall-hytta og Skogstad skog ble kjøpt av Øvre Eiker kommune i 1960.

Fra vinteren 2003 har Fiskum IL lånt Hall-hytta av Øvre Eiker kommune, og den 25. januar samme år fikk de første skiløperne servering på hytta.

Hallhytta info

Åpningstider

Hall-hytta er åpen HVER SØNDAG fra nyttår og fram til påske så sant det er nok snø til at Øvre Eiker kommune kan kjøre opp skiløyper. Åpningstiden er fra kl. 10:00 til kl. 15:00.
Husk at det ofte er mildere oppe ved Hall-hytta enn nede i bygda. Ikke la kuldegradene stå i veien for en flott skogstur sammen med familien.

Hyttas kapasitet
Hytta har sitteplass til i underkant av 30 personer inne og en utvendig benk. I tillegg har vi en stor, flott bålplass med sittestokker på solsiden mot Brennåstjern. Vi har også et utebord med benker som kan benyttes. På dager med fint vær og stor utfart kan det være dere må vente litt på servering. Vi låner ut sitteunderlag til de som vil sitte ute.

Avstander og parkering
Dunserudhagan, Fiskum

Parkering:
Gratis parkering på p-plassen ved Løkenveien, ca. 200 m forbi feristen. Hvis Løkenveien er brøytet og det er ønske om å kjøre videre, må bompenger betales i kassen på begynnelsen av Løkenveien. Det ble lagt nytt toppdekke på parkeringsplassen i høst.

Avstand til Hall-hytta:ca. 4.3 km (korteste løypetrasé)

Kjennerudvannet, Kongsberg

Parkering: Gratis parkering

Avstand Hall-hytta: ca. 8 km

Ormåsen

Parkering: Gratis parkering

Avstand Hall-hytta: ca. 9 km (avhengig av hvilken løypetrasé som velges)
Powered by: Bloc